Američki džez u Bijelom Polju

Koncertom u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu džez umjetnica, pjevačica Lorin Taliz i njen prateći bend „A Novel Idea”, koji čine pijanista Erik Voram II, basista Džon Mišel i bubnjar Džulijus Rodrigez večeras su završili svoju trodnevnu turneju po Crnoj Gori gdje su gostovali posredstvom programa „American Music Abroad” američke vlade, a u organizaciji Ambasade SAD u Podgorici i lokalnih partnera.

Muzičari su se predstavili autorskim kompozicijama My love, Winter, Tic-Tac ali  i džez standardima. Kažu da nose lijepe impresije o našoj zemlji i nadaju se da će imati priliku da opet dođu.

Pjevačica Lorin Taliz je istakla da je Crna Gora prelijepa zemlja, mnogo manja od Amerike, ali šume, planine i nebo odaju utisak velikog prostora.

„Kada je publika u pitanju ovdje ljudi imaju manje iskustva sa muzikom koju izvodim i doživljavaju je po prvi put i na neki način i ja kroz taj doživljaj iskusim svoju muziku. Drago nam je što smo imali priliku  da se upoznamo sa vašom kulturom, i da istovremeno s vama podijelimo dio onoga što je naša kultura" kazala je Lorin.

Koncertu je predhodila radionica u okviru koje je oko dvadeset učenika muzičke škole upoznavalo ljepotu, stilove, značaj i ulogu džeza. Kroz džez stilove vodili su ih poznati svjetski muzičari u čijem su izvođenju mladi bjelopoljski muzičari kasnije  uživali na koncertu.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE