Film Kad je Hari sreo Sali je trebao da se završi skroz drukčije(video)

U vrijeme pisanja scenarija reditelj nije imao djevojku, što umalo da odredi kraj filma.

 “Volim to što ti je hladno kada je 20 stepeni napolju. Volim što ti treba sat i po da naručiš sendvič. Volim onu boru iznad tvog nosa koja se stvori kada me gledaš kao da sam lud. Volim što, poslije provedenog dana s tobom, još uvijek mogu da namirišem tvoj parfem na mojoj odjeći. I volim to što si ti ona s kojom bih da pričam prije nego što zaspim. A sve ovo nije zato što sam usamljen, niti zato što je Nova godina. Došao sam ovdje zato jer kad shvatiš da želiš ostatak života da provedeš s nekim, želiš i da taj ostatak života počne što je prije moguće”, kaže Hari (Bili Kristal) svojoj dugogodišnjoj najboljoj drugarici Sali (Meg Rajan) u klasičnom romkomu “Kada je Hari sreo Sali”.

Film koji je nedavno proslavio 30. rođendan ostao je u srcima svih generacija koje su tražile ljubav od 1989. godine do sada. Ali njegov reditelj nedavno je rekao da je jedna od omiljenih romantičnih komedija trebalo da se završi sasvim drugačije.

Reditelj Rob Rajner nedavno je otkrio kako je prvobitno zamislio sudbinu ovog para.

U čast 30. godišnjice ovog filma, reditelj se osvrnuo na trenutak kada Hari izjavljuje ljubav Sali i odao da te replike zapravo nije ni trebalo da bude. Ni izajave ljubavi, ni njenog ostvarenja.

Zapravo, u vrijeme pisanja scenarija reditelj nije imao djevojku i njegov emotivni život je bio prazan, pa je to prenio i na film.

Mislio je da će kraj biti jači ako Hari i Sali ne završe zajedno, već se sretnu godinama kasnije, ali opet svako nastavi svojim putem. Međutim, tokom produkcije filma Rajner je upoznao svoju buduću suprugu Mišel koja ga je inspirisala da promijeni kraj.

Mišel, sve romantične duše i ljubitelji “srećno do kraja života” biće ti zauvijek zahvalne.

Izvor: Cdm