Žena sa najvećom godišnjom zaradom na svijetu

Stefani Džoan Anđelina Germanota, koju cio svijet zna pod pseudonimom Lejdi Gaga, bavi se umjetnošću i performansom čutavog života. Karijeru je započela sa četiri godine svirajući klavir, kada su je mnogi nazivali muzičkim čudom.

Sa 14 godina uveliko je nastupala u jednom noćnom klubu u Njujorku i to je definitivno bila odskočna daska za vrtoglavi uspjeh koji je ubrzo doživjela.

Dobila je značajno veći honorar, jer su je zapazile poznate ličnosti koje su ubrzo željele stalno da je slušaju.

Danas u Las Vegasu zarađuje milione. Njene turneje uključuju najmanje 74 spektakularna performansa, a svaki joj donosi po milion dolara.

Njena zarada od filma “Grad grijeha” u kojem je igrala ruši sve rekorde. Treba napomenuti da su čak i velike zvijezde poput Selin Dion, Eltona Džona i Britni Spirs rijetko uspijevale da zarade 500.000 za noć, ali Gagi to baš ide od ruke.

Zahvaljujući filmu “Zvijezda je rođena” osvojila je prestižne nagrade Gremi, Oskar i Zlatni globus, što ju je učinilo još popularnijom i još više traženom.

Njeni prihodi dolaze sa još različitih strana. Sklopila je ugovore sa nekoliko (neočekivanih) kompanija poput Barns&Nobl, Versaće, Mek, čak i Gugl Hrom, a njena dužnost je da se pojavi u ponekoj reklami i novinama. Takođe, ima svoj parfem i liniju šminke koja se odlično prodaje.

Još 2011. godine po zaradi je prestigla i legendarnu Opru Vinfri i dospjela na Forbsovu listu 100 najbogatijih poznatih ličnosti. Sada je jedna od najmoćnijih i najuticajnijih zvijezda u svijetu šou biznisa.

Od prodaje karata za svoje koncerte u okviru turneje, Lejdi Gaga zarađuje devetocifren iznos.

Od nekretnina Gaga posjeduje raskošnu vilu sa bazenom u Malibuu, koju je 2014. godine platila 22,5 miliona dolara. Vila se prostire na gotovo hiljadu kvadratnih metara, a dvorište koje je okružuje zauzima čak 24 hiljade kvadrata.

Prije nego što je odlučila da kupi kući, Gaga je živjela u iznajmljenom penthausu u Njujorku, koji je plaćala 22.000 dolara mjesečno.

Njeno bogatstvo procjenjuje se na 320 miliona dolara, a tu su i luskuzni automobili i vrijedna kolekcija nakita. Jedan od najvrijednijih komada nakita koje pjevačica posjeduje svakako je 141 godinu stara Tifani ogrlica sa žutim dijamantom, jednim od najfinijih i najrjeđih među dragim kamenjem.

Izvor: Cdm