Ljudski Ken se povlači: Ne želim više operacije, hoću prirodniji izgled

Svjetski popularan postao je zbog svoje zavisnosti o estetskim operacijama i nadimku “ljudski Ken”, ali Rodrigo Alves kaže da mu je dosta toga i da odbacuje stil popularne lutke.

“Zvali su me ‘ljudski Ken’ i dobro su me za to plaćali. Zato sam stalno morao da održavam takav stil – kosa je morala do kraja da bude izblajhana, bez izrastka, morao sam da budem mršav i nosim raznobojna odijela kako bih opravdao očekivanja drugih. U posljednjih nekoliko mjeseci ne želim to više”, kaže Brazilac koji je imao više od 70 plastičnih operacija. Rasprodaje odjeću koju je nosio u posljednjih nekoliko godina i rješava se svega što ima veze s “Kenom”.

“Puštam kosu i sad imam veliki tamni korijen. Potpuna sam suprotnost Kenu i osjećam se izvrsno jer sam to konačno ja. Žao mi je što ću razočarati neke ljude, ali i ja sam samo čovjek i sve što želim jeste da budem srećan”, izjavio je.

To će vjerovatno biti teže nego što je zamislio, s obzirom na to da ga niko nije tjerao na estetske operacije i zahvate kojima je potpuno promijenio svoj izgled, a sve zato što je nesiguran u sebe. Priznao je kako mu je ustanovljena tjelesna dismorfija, odnosno stanje zbog kojeg ljudi imaju iskrivljen pogled na svoje tijelo.

“Kad se pogledam u ogledalo, ne vidim ono što vide drugi. Vidim mane koje želim da mijenjam”, rekao je Rodrigo, koji je počeo karijeru kao stjuart.

Između ostalog, imao je deset operacija nosa, nekoliko fejsliftinga, implantate u zadnjici, presađivanje kose, odstranjivanje rebara, filere za ruke kako bi izgledalo kao da ima mišiće, a operacijama je napravio i trbušnjake.

Zbog brojnih operacija imao je ozbiljnih zdravstvenih problema.

Nakon šeste operacije nosa pojavila mu se gangrena, a doktori su ga uspjeli spasiti. Zbog brojnih operacija kroz nos jedno vrijeme nije mogao da diše.

Pokupio je i potencijalno smrtonosnu bakteriju kad mu je doktor ubrizgao gel u ruke kako bi se činile mišićave, ali uspio je da se izliječi.

Popravljanje brade bio je posljednji zahvat, i to takođe zbog infekcije.

“Nadam se da mi je to posljednja operacija jer moje tijelo to više ne može da izdrži. Ali, morao sam na ovu jer sam imao infekciju. Hirurg je napravio izvrstan posao, brada mi je sad jako malena i u obliku slova ‘V’, apsolutno je savršena”, izjavio je.

Nedavno je ponovno bio u Turskoj na presađivanju kose jer je primijetio da mu opada. Sad kaže da se osjeća bolje i da ima više samopouzdanja kad mu je kosa bujnija.

Izvor: Cdm