Vuk Kostić: Crnogorski mi je u krvi, volim kada igram Crnogorce

Glumac Vuk Kostić uskoro će ponovo osvojiti male ekrane ulogom u novoj, četvrtoj sezoni serije “Ubice moga oca” koja je osvojila region. Snimanje traje već nekoliko nedjelja, a na radost obožavalaca, preživjeće glavni junak, inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Kostić.

“Svaki put kada dođe nova sezona, ja se oduševim kada pročitam. Biće uzbudljiva, puna obrta i akcija. Dobro je da se i spekuliše da li ću preživjeti”, kaže on.

“Mogu da otkrijem da će Aleksandar da postane načelnik Odjeljenja za narkotike, ono što je bio i njegov otac, kao i Ljuba Bandić u prošloj sezoni”, dodaje Vuk.

Uloga u “Ubicama” za popularnog glumca je ostvarenje sna.

“Volio sam kao mlad taj žanr. Volio sam “Smrtonosno oružje” sa Melom Gibsonom i Denijem Glaverom. Oni su duhoviti i opasni, a i rješavaju slučajeve s osmijehom. Nekako me je to uvijek privlačilo”, kaže Kostić kojeg beogradska pozorišna publika poznaje po ulozi u predstavi  “Velika drama”, po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića.

Kovačević se u ovom svom dramskom komadu, čiji je tekst pisao 13 godina, fokusira na crnogorsku porodicu Vučić, koja aktivno, u ideološkom i svakom drugom smislu, učestvuje u kolonizaciji Vojvodine.

Za Vuka ne predstavlja problem da priča crnogorski.

“Sljedeće sezone slavimo punoljetstvo te predstave. Crnogorski dijalekt mi je u krvi. Radostan sam kad to igram”, kaže on.

Vuk je nerijetko na stranicama tabloidne štampe koja piše o njegovoj ženidbi. Iako je sada u vezi, o “ludom kamenu” ne razmišlja.

“Ne ženim se ni privatno, a ni na platnu. Ali daće Bog, volio bih da u privatnom životu postanem otac”, ističe on.

Izvor: Cdm