Heli Bejli je nova Arijel u filmu Mala sirena

Kompanija Dizni se sprema da svoj hit crtani film “Mala sirena” preradi u igranu verziju. Ko će dobiti glavnu ulogu jedno je od glavnih pitanja u Holivudu već mjesecima, a danas je pala konačna odluka, 19-godišnja glumica i pjevačica Hali Bejli navući će rep najpoznatije sirene kao nova Arijel.

Djevojka koja čini polovinu R&B dua Kloi i Hali (Chloe x Halle), a ljubiteljima serija je poznata i kao Skaj iz serije “Grown-ish” izjavila je da je ova uloga “ostvarenje sna”.

“Nakon detalje potrage, bilo nam je sasvim jasno da Heli posjeduje rijetku kombinaciju duha, srca, mladosti, nevinosti i suštine, plus raskošan glas, sve unutrašnje kvalitete potrebne da tumači ovu ikoničnu ulogu”, rekao je Rob Maršal, režiser filma.

Reakcije na ovaj izbor su bile pozitivne, ali pitanje rase nije moglo da se izbjegne ni ovog puta, pa su se tviteraši raspisali o ovom izboru.

Film će početi da se snima 2020. godine i sadržaće sve čuvene pjesme iz crtaća, ali i neke nove hitove. Ursulu će igrati Melisa Mekkarti, dok su u glumačkom timu još i mlađani Džejkob Tremblej koji će davati glas Arijelinom drugu Flaunderu, dok Akvafina tumači galeba Skatla.

Izvor:CdM