Glumica iz Igre prijestola priznala: Željela sam bolju smrt sa Sersei

Lina Hidi, koja je u seriji “Igra prijestola” igrala Sersei Lanister, rekla je da je bila iznađena kada je saznala kako će njen lik, u jednoj od najpoznatijih saga epske fantastike, da umre.

Ona je u intervjuu za Gardijan pričala o vremenu koje je provela snimajući seriju, a sa čitaocima je podijelila šta misli o načinu na koji je Sersei umrla.

Na pitanje šta bi rekla tvorcima serije Dejvidu Beniofu i D. B. Vajsu da je sjela s njima na piće, ona je odgovorila:

“Rekla bih im da sam željela bolju smrt.”

Mnogi obožavaoci serije bili su razočarani cijelom posljednjom sezonom, ali i posljednjom epizodom i scenom u kojoj umiru Sersei i Džejmi Lanister.

Blizanci, ali i ljubavnici, poginuli su u kripti u Kraljevoj luci, tako što se na njih srušila kula koju je uništio Denerisin zmaj Drogon.

Lina je rekla da je razmišljala o tome kako će njen lik da završi i na koji način će da napusti popularnu seriju, ali da nije ni sanjala da će se završiti baš tako kako jeste. Međutim, navodi da je svjesna toga da, kakav god da je bio kraj, ne bi svi gledaoci bili zadovoljni.

“Svakako je bilo nevjerovatno iskustvo snimanje ove serije. Projekti se završe i krenete dalje”, dodala je ona.

Nedavno je Nikolaj Koster Valdau, koji glumi Džejmija “branio” njihovu posljednju scenu.

“Cio svijet se ruši oko njih – to je tako poetično”, smatra on.

Istakao je i da su svi kada je lupila posljednja klapa i snimljen kraj, bili veoma emotivni.

“Iako su ljudi željeli njenu smrt, ipak je mnogima ostala knedla u grlu kada su vidjeli kako Sersei i Džejmi ginu”, zaključio je Valdau.

Izvor:CdM