Zašto je sa muzičke scene nestala Ekstra Nena? (video)

Pjevačica raskošnog glasa Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, dugo nije prisutna na muzičkoj sceni. Dok su mnogi pjevači jurili za instant hitovima i brzom zaradom, istaknuta muzička umjetnica i prva dama srpske šansone, kako je mnogi zovu, posvetila se obrazovanju i pedagoškom radu. 

Posljednja jugoslovnska predstavnica na Evroviziji u Švedskoj 1992. s kompozicijom “Ljubim te pesmama”, danas predaje biznis da privatnom univerzitetu na kojem je završila doktorat na temu “Brendiranje u kulturi i globalizam”, i radila kao asistent.

Ističe da njena pjevačka karijera nije prestala, te da je i dalje na sceni, samo u drugačijoj formi.

“Povlačenja nema, muzika je moj život. Jednostavno nije uvijek povoljna situacija za samostalno ulaganje u nove muzičke projekte i velike koncerte. Uvijek se odazovem pozivu za održavanje muzičkih i poetskih nastupa, kao i odgovarajućih TV emisija. Zbogom ne postoji, to je samo riječ prisutna u poeziji, da bi se postigao uzvišeni stepen dramatike”, objašnjava pjevačica i doktor nauka.

“Nisam zamijenila scenu, već imam još jednu scenu – profesionalno pedagošku. Možda sam bila radoznalija, vrijednija i upornija od drugih i postigla sve to što danas radim. U vremenu čuda na srpskoj muzičkoj sceni, počela sam uporedo da dovršavam svoje obrazovanje. Nije bilo nimalo lako, ali danas mogu iz ličnog iskustva da pokažem mojim studentima da ništa nije nemoguće ako je čovjek uporan i vrijedan”, objašnjava Ekstra Nena.

Obilježila je osamdesete i devedesete godine. Pjevala je šansone, ali širu popularnost stekla je pop-folk numerama i vitkim stasom. Za “Ekstra Nena” odgovoran je Milovan Ilić Minimaks, čuveni voditelj koji je “prekrstio” mnoge estradne umjetnice.

Iako je okružena studentima, Nena pjeva, a nije zapostavila ni rad u studiju.

“Već sam snimila određene pjesme, ali osim digitalnih izdanja, nisam još odlučila kada ću se pojaviti u medijima sa novim muzičkim materijalom. U svakom slučaju, biće to nešto potpuno drugačije od mojih dosadašnjih izdanja”, navodi zgodna brineta.

Izvor: Novosti