Da li je Dodikov helikopter dovezao Cecu u Banjaluku? (video)

Velika se prašina podigla oko snimka koji je folk diva Svetlana Ceca Ražnatović izbacila na društvenim mrežama. Naime, Ceca se snimala u helikopteru na putu za Banjaluku gdje večeras nastupa, pa su opozicione stranke u Republici Srpskoj zatražile da im se objasni da li je helikopter u vlasništvu Milorada Dodika pjevačicu dovezao iz Beograda.

Preciznije, poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) zahtijeva hitan odgovor da li je korišćen helikopter u vlasništvu RS, a koji je u direktnoj nadležnosti kabineta predsjednika Republike Srpske Dodika.

“S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let”, ističe se u saopštenju.

Iz helikopterskog servisa demantovali su ove tvrdnje. 

Let je, navode iz Helikopterskog servisa RS, realizovan u znak zahvalnosti za humani gest koji je pjevačica najavila, a to je da će dio prihoda sa novogodišnjeg koncerta uplatiti u humanitarne svrhe.

Ističu da su svi letovi Helikopterskog servisa RS registrovani u Kontroli letova i da su te informacije dostupne svima.

“Upravo zbog lake provjerljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa RS tvrdnje da su 31.12. naši helikopteri korišteni po nalogu predsjednika RS smatramo zlonamjernim”, ističu u Helikopterskom servisu RS.

Folkerka je odavno u dobrim odnosima sa Dodikom, a pjevala je i na svadbi njegovog sina Igora.

Ražnatovićeva je poznata po tome što “na poljubac” sa brojnim političarima, pa je tako javno podržala Srpsku narednu stranku (SNS) Aleksandra Vučića, a često je viđena i u društvu Dragana Markovića Palme i Ivice Dačića.

 

Izvor:  /