Dino Merlin: Svaki kantautor pred publiku prosipa svoju bol(video)

Bosanskohercegovački muzičar i pjevač Dino Merlin, ne govori često o svom privatnom životu, a medije izbjegava. U jednom od rijetkih intervjua koje je dao u posljendjih godinu dana, slavni Sarajlija kazao je da kroz pjesme koje sam stvara, najviše otkriva o sebi.

“Svi koji dolaze na moje koncerte vide ono najbolje od mene, moju intimu. Svaki kantautor u stvari prosipa pred publikom i daje ljudima svoju najdublju intimu, bol, i sve ono što preživljava u najtežim trenucima svoga života”, kaže Dino.

Svi koji posjete Sarajevo, mogu sresti Dina na ulici jer je on uvijek među narodom, pogotovo na Čaršiji gdje posjeduje radnju. Kaže da ne živi životom poznate ličnosti.

“Ne živim pod staklenim zvonom. Čvrsto stojim na zemlji. Vrlo često pišem o onome što se dešava oko mene, ali na način da to ne bude bukvalno i brutalno”, kaže Dino.

Voli i da provuče i političke poruke kroz svoje stvaralaštvo.

“Imam angažovane pjesme. Takva je “Moja mala židovko” koja je na posljednjem albumu. Pjesma govori o stradanju. Istorija ljudskog roda je neprekidan niz ljudi koji stoje u redu i čekaju svoju porciju stradanja. Svi smo mi na neki način stradali ili ćemo stradali. To je pjesma o lažnim borcima za ljudska prava i demokratiji koja nije pronašla odgovore na brojna pitanja”, rekao je Dino.

Izvor: Cdm