Bebek: Ne patim za Bijelim dugmetom, jedinu nostalgiju imam za mladošću(video)

Muzička legenda bivše Jugoslavije, Željko Bebek, kaže da ne žali za minulim vremenima.

“Vrijeme nosi svoje, svako vrijeme nosi svoju muziku. Tako moramo i mi stariji, koji smo stvarili pre 50, 40 ili 30 godina, biti svjesni toga da će samo naše najljepše stvari ostati. U međuvremenu će i od ove nove muzike, isto tako ostati nešto što će današnje generacija slušati kada budu starije. Ja ne patim mnogo ni za Bijelim dugmetom, ne patim za tim da imam drugačije kompozitore i autore, što mi je zapravo dobro. Ono jedino što mogu reći volio bih da sam još uvijek mlad i to je jedina nostalgija koja postoji (smijeh), pa bi mladost vjerovatno bolje iskoristio nego što jesam, naravno u muzičkom smislu”, kaže Bebek.

Ističe da na svakom solo albumu ima jedan veliki hit, a da su mnoge njegove pjesme postale evergrin.

“Izdao sam mnogo albuma, svaki je manje-više prošao sjajno kod publike, zato i postojim danas. Mogu reći da je zapravo na svakom albumu bila neka pjesma koja je ostala zauvijek. Ja se i danas trudim da na koncertima otpjevam sa svakog albuma po jednu stariju. To publika voli i cijeni, bez obzira što imam odlične nove albume, koji su dobili puno nagrada u Hrvatskoj. Puno putujem po svijetu, jer ljudi vole moje nove pjesme. Ipak, raduje me i strašno volim kod moje publike to što vole da iznova odsviram neke nove pjesme. Kada bih morao da izdvojim pjesmu koja će ostati zauvijek, to je neprevaziđena Selma“, kaže Bebek.

Objašnjava da je muzička scena kao živi organizam koji se stalno mijenja.

“Kada jedan dobar pjevač izbaci novi album, automatski je nešto na muzičkoj sceni promijenio i unio neke novosti. Svi mi koji se time bavimo, svaki put kada izlazimo iz studija, svjesni smo da smo nešto promijenili. Sada je samo pitanje hoće li i kako će to publika prihvatiti. Nekada publika prihvati ono što mi ne bi voljeli da prihvatimo, ali to je muzička scena koja će se mijenjati bez obzira na to kako mi željeli i voljeli”, cijeni muzičar.

Izvor: Cdm