Madonin nastup na Evroviziji još nije potvrđen

Kraljica popa Madona izjavila je povodom njenog očekivanog nastupa na Evroviziji u Tel Avivu, da će se uvijek zalagati za odbranu ljudskih prava i da se nada da će vidjeti novi put ka miru.

Oko ovogodišnje Evrovizije podigla se velika prašina. Brojni umjetnici su pozvali na bojkot te manifestacije, a mediji su prenijeli da organizacija “Palestinski islamski džihad” prijeti da će stopirati festival. Takođe, dešavali su se i sukobi samo pola sata od Tel Aviva, grada domaćina Evrovizije.

Gostujuća zvijezda iz SAD kaže da joj srce slamaju nemiri i žrtve koje padaju zbog političkih neuglasica.

“Nikada neću prestati da se bavim muzikom da bih udovoljila nečijem političkom planu, niti ću prestati da govorim protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gdje u svijetu se dešavaju”, navela je Madona u saopštenju za Rojters.

“Srce mi se slama svaki put kada čujem o nevinim životima koji su izgubljeni u tom regionu i nasilju koje je često podstaknuto da služi političkim ciljevima ljudi koji imaju koristi od tog drevnog sukoba. Nadam se i mislim da ćemo se uskoro osloboditi tog užasnog ciklusa razaranja i stvoriti novi put ka miru”, dodala je Madona.

Ona u saopštenju nije potvrdila da će gostovati na Evroviziji. Pored toga, ugovor između organizatora festivala i njenog tima nije potpisan. Pregovori jesu u toku, ali dok se ne potpiše ugovor, organizatori se neće oglašavati povodom dolaska kraljice popa.

Njen šou navodno bi trebalo da bude upriličen 18. maja kada je i finale Evrovizije. Izraelski mediji su prenijeli da je za gostovanje Madona dobila milion eura i da će pjevati jednu novu pjesmu i jedan stari hit.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuju muzičari iz 41 zemlje i gledaju ga milioni širom Evrope.

Večeras je prvo polufinale kada će, drugi po redu, nastupiti predstavnici Crne Gore iz grupe D moll.

Izvor: Cdm