Kata Dizalica: Jedina žena u Hrvatskoj koja radi na dizalici i buduća estradna zvijezda(video)

Kata Bareda dolazi iz Hrvatske i jedina je žena u toj zemlji koja radi na 60 metara visokoj dizalici na splitskom brodogradilištu. Nakon napornog dana, ova šarmantna Dalmatinka pretvara se u pravu pop-folk zvijezdu i zabavlja goste popularnih splitskih kafića. Zbog neobičnog zanimanja, Kata je stekla nadimak – Kata Dizalica, a nedavno se pojavila na RTL-ovom pjevačkom takmičenju gdje je pokazala svoj talenat.

                                                                            Foto: Cdm

“Jedina sam žena u Hrvatskoj koja radi na dizalici. Bio mi je to pravi izazov, pokazala sam i sebi i drugima da se mogu nositi s time. Dobijam samo pohvale na svoj rad, pedantnost, odgovornost. Straha nemam, ali stresan je to posao. Ipak, kada se vidi učinak ono što radimo i odradimo, ponosni smo”, kaže pjevačica iz okoline dalmatinskog gradića Trilje.

                                                                           Foto: Cdm

“Radim jutarnje ili popodnevne smjene, a katkad i prekovremeno jer prije početka ljeta moramo da završimo poslove na gradilištima. Nije mi teško sve dok imam dovoljno vremena za pjevanje”, rekla je Kata, kojoj su pjevački uzori Severina i Nina Badrić.

Pjevanjem je počela da se bavi relativno skoro.

“Počela sam da se bavim muzikom prije osam godina. Dugo je u meni ta želja postojala, dugo godina sam sanjala o tome, željela sam da pokušam i snimim koji singl. I uspjela sam, imam nastupe, snimila sam i album”, otkriva Kata za 100posto.hr

Naziv albuma je “Kraljica” i ima devet pjesama.

“CD je prvijenac i nadam se da će ih biti još. Najvažnije u svemu je da ste s ljudima s kojima radite u sjajnim odnosima. Žena koja stoji iza mog albuma je gospođa iz Beograda, ona mi je prijateljica dok smo žive. Takođe, Siniša Vuco, on mi je napisao pjesmu “Ja sam Kata Dizalica” i napravili smo pravi bum. On je čovjek kojeg treba i vrijedi upoznati”, kaže Dalmatinka čiji je prvi album izdat u produkciji izdavačke kuće Sezam koja se može pohvaliti internet zvijezdama poput Care Mimi i Zokija Šumadinca.

Pjevačicu podržavaju najbliži. Sinovi Bruno (16) i Ante (20) hrabre majku kako bi ostvarila svoj san iz djetinjstva, a velika koje je podrška i suprug Ivan.

“Porodica se isprva šokirala mojim odabirom posla, a sad mi se dive. Isprva sam se pribojavala visine, a sad u svojoj kabini ponekad i zapjevam”, šali se Kata ili Kate kako je zovu Dalmatini. Već su joj se majka i svekrva ponudile za pomoć u kući jer Kata uskoro planira da više nastupa.

“Pokušavam da se što bolje organizujem pa stižem da kuvam, pjevam i radim na dizalici”, ističe estradna umjetnica.

Izvor: Cdm