Članovi grupe Queen bogatiji i od britanske kraljice

Članovi grupe “Queen” postali su bogatiji i od britanske kraljice nakon što je uspjeh filma “Bohemian Rhapsody” svakome od njih donio 25 miliona funti (29 miliona eura), pokazuje lista bogatih “Sunday Timesa”, prenosi Hina.

Trojica preostalih članova benda sada zajedno posjeduju 445 miliona funti, odnosno oko 522 miliona eura, dok se bogatstvo kraljice Elizabete II procjenjuje na 370 miliona funti (oko 434 miliona eura) u što nisu uračunati vrijednost kraljevskih imanja i zbirka umjetničkih djela.

Uspjeh filma “Bohemian Rhapsody”, koji bi od prodatih ulaznica mogao da zaradi milijardu dolara, donosi veliki prihod Brajanu Meju, Rodžeru Tejloru i Džonu Dikonu, stručnim konsultantima filmskog ostvarenja, piše londonski “Mirror”.

Nagrađivani film govori o životu harizmatičnog frontmana grupe “Queen” Fredija Merkurija, koji je preminuo 1991. godine u 45. godini od posljedica upale pluća koja se razvila nakon dužeg bolovanja od AIDS-a.

Britanska kraljica bila je na vrhu liste bogatih pet godina zaredom, od 1989. do 1994. godine. No, kriterijimi su izmijenjeni pa je iz njenog bogatstva izuzeta vrijednost kraljevskih imanja i Kraljevske zbirke umjetničkih djela.

Izvor: Cdm