Rene Zelveger: Uspon i pad vječite djevojčice

Američka glumica Rene Zelveger dočekala je 50. rođendan zadovoljna svojim izgledom, iako su je estetske korekcije učinile neprepoznatljivom, a poslije psihičkih i emotivnih lomova zvijezda poznata po ulozi Bridžit Džouns pronašla je sreću pored muzičara Dojla Bremhola.

Iako glumica Rene Zelveger danas ne liči na onu djevojku iz susjedstva koja je zahvaljujući spontanosti mnogima postala omiljena glumica američkih komedija, ona jeste majstor transformacije.

Holivudska zvijezda, koja je 25. aprila proslavila 50. rođendan, zbog uloge u filmu “Dnevnik Bridžit Džouns”, koji je obilježio njenu karijeru, ugojila se 20 kilograma.

                                                                                 Foto: Cdm

“Prestala sam da vježbam, dnevno sam jela nekoliko pica, dosta slatkiša i putera od kikirikija i kilogrami su se nataložili brzo”, prisjetila se Rene, koja je Bridžit Džouns oživjela u tri filma, svaki put mijenjajući izgled.

Iako je zbog te uloge postala prepoznatljiva širom svijeta, igrajući djevojku s kojom su se identifikovale mnoge žene koje se nose s viškom kilograma i nesrećnim ljubavnim vezama, Zelvegerova je pala u depresiju.

Izvor: Cdm