Leontina: Nisam potrebna današnjoj pop muzici(video)

Leontina Vukomanović kaže da ne vidi mjesto za sebe u današnjoj pop muzici. Iako je svojevremeno slovila za veliku pop-dens zvijezdu, Leontina se preorjentisala na rad sa djecom.

Dirigent je u dječjem horu, član žirija u šou programu za djecu na TV Pink, a piše isključivo dječje pjesme.

“Već dugo nemam vremena da resetujem sebe kao poslovnu ženu koja organizuje milion stvari na emociju koja je potrebna za pisanje ljubavnih pjesama. Jedino mogu da pišem dječje, angažovane pjesme o školi, Svetom Savi, ekologiji, kućnim ljubimcima… Otkad sam u Dječjem kulturnom centru i posao to traži od mene. U pop muzici se sada svašta dešava i ne vidim da postoji neka potreba za mnom. A ja volim da radim kada sam potrebna. Smatram svojim velikim uspjehom što sam obnovila Dječje beogradsko proljeće, sa konceptom da najbolji domaći pjevači pjevaju za djecu. Da ostane nešto i iza nas”, kaže Leontina.

Povremeno je posljednjih godina nastupala po klubovima sa koleginicom Tijanom Dapčević, ali na diskografsku karijeru stavila je, kaže, tačku još prije 17 godina.

“Ja sam svoju solo karijeru definitivno okačila o klin 2001. godine albumom “Sledeća”, izričita je Leontina koja je tim albumom ostvarila neke od najvećih hitova pop muzike, a to su “Kad prave ljubavi ginu”, “Sledeća”, “Sreda”, “Crno pa se ne vidi”, “On je isti kao ti”.

Izvor: Cdm