Slađa Delibašić: Ne žalim za devedesetima iako sam bila velika zvijezda(video)

Nekadašnja članica grupe Đogani fantastiko Slađa Delibašić, devedesetih godina bila je na vrhu muzičke scene. Danas je u medijima nema kao nekada, ali nastupa izvodeći hitove koje publika obožava.

“Tada nije bilo samo da izađeš i pjevaš, već su bili i lijepi tekstovi, korak je pratio muziku, imali smo konkurenciju. Ovo sa muzikom sada je katastrofa”, kaže Slađa koja je devedesetih bila u braku sa frontmenom grupe, Đoletom Đoganijem i sa njim ima dvije ćerke.

“Sjećam se da smo imali po pet nastupa za veče. Tada sam imala 52 kilograma, nikad u životu nisam bila mršavija. Bila je zdrava atmosfera. Nije bilo pijanstva i droge, postojao je samo rivalitet među nama u smislu ko će šta bolje da uradi. Sad treba da izađem u jedan sat poslije ponoći da pjevam. Ja da mogu, tad bih već sve ukinula”, iskrena je Slađa.

Za razliku od Đoleta, Slađa za turbulentnim devedesetim godinama ne žali.

“Nisam tip žene koji pati za nečim što je bilo. Gledam sadašnjost i budućnost. Đole je u tom fazonu, on pravi neke filmove o tome, prelistava… Šta je prošlo, prošlo je. Radim na sebi da i sada izgledam isto dobro i da niko ne može da mi priđe”.

Grupa Đogani fantastiko je često bila gost crnogorskih ljetnjih festivala, a “Leto je”, koju su izveli na Sunčanim skalama, Slađa smatra najvećim hitom dens sastava.

“Godina 1996. je bila najbolja. Tada smo izbacili album “Ostavljena bez nade”, pjesmu “Leto je”, a “Idemo na Mars” je bila prva. Sjećam se kad smo bili u studiju kad mi je Đole rekao: “Ajde, zavijaj malo kao Branka Sovrlić”, rekla sam: “Ali ja neću to, nisam narodnjak” (smijeh).

Nakon razvoda od Đoleta i napuštanja grupe, Slađa je godinama punila novinske stupce ljubavnim životom. Njene veze bile su često na naslovnicama tabloida, kao i drugi razvod.

“Već duže vrijeme sam sama. Smatram da ne postoji muškarac za mene, a muka mi je od upoznavanja. Radim na sebi, treniram, baš uživam”, kaže denserka.

Slađa napominje da i dalje nastupa, a i tokom svoje solo karijere uspjela je da napravi nekoliko hitova poput “Svake noći”, “Sedmi sprat”, “Poznata, viđena slavna”, “Zajedno”, “Baš to”, “Dupla doza”…

Takođe, otvorila je vrtić koji vodi njena ćerka Silvija.

Izvor: Cdm