Dua Lipa: Od roditelja sam naučila da se prilagođavam i da nikad ne odustanem

Britanska pjevačica Dua Lipa, koja korijene vuče s Kosova, jedna je od najpoznatijih lica u svijetu pop muzike. Osim toga, ona je jedna od najizvođenijih pjevačica u svijetu koja je, uprkos tek navršene 23 godine prodala 32 miliona singlova.

Zbog uspjeha koji mnogi pripisuju nevjerovatnom talentu i marljivom radu, Lipa se našla na naslovnici majskog izdanja magazina Elle i dala veliki intervju.

“Prije nego je počeo rat u mom kraju, moja majka studirala je pravo. Moj otac bavio se muzikom i studirao stomatologiju. Kako bi preživjeli radili su honorarne poslove, konobarisali u raznim barovima i istovremeno studirali. Jedna od najvažnijih stvari koju sam naučila od svojih roditelja je da se treba prilagoditi okolnostima i ne odustajati”, kazala je Dua.

Njen put bio je nešto lakši, ali mlada pjevačica je morala da se dokaže u muzičkoj industriji. Kada je postala slavna, onda su došli novi izazovi s kojima je postepeno učila kako da se nosi. Neke od važnih savjeta dali su joj iskusnije kolege poput pjevačice Kejti Peri i muzičara Krisa Martina.

“Kada sam upoznala Kejti, prvo što mi je rekla je: Nadam se da nikada ne pretražuješ novosti o sebi na internetu. Objasnila mi je da je ona to radila na početku svoje karijere i da se uzalud opterećivala. Savjetovala mi je da isključim sve notifikacije s društvenih mreža i ne čitam ništa negativno jer onda se nikada ne bih mogla fokusirati na ono što zaista volim da radim i ne bih mogla biti svoja”, otkrila je Lipa.

“Budi pažljiva prema sebi”, rekao mi je Kris. Dugo nisam razumjela o čemu govori, ali onda sam povezala da je njegov savjet zapravo jako povezan sa Kejtinim”, dodala je vlasnica hita “New rules”.

Izvor: Cdm