Ed Širan o odrastanju: Podsmijavali su mi se i zlostavljali, a muzika me je spasila

Ed Širan je jedno od najvećih imena na aktuelnoj svjetskoj muzičkoj sceni i mnogi mu se dive zbog talenta i uspjeha. Ipak, on je nedavno istakao kako nije uvijek bio tako uspješan te kako su ga nekada zlostavljali u školi.

Danas ima 28 godina i do sada je četiri puta osvojio Grammy nagradu. Nedavno se oženio djevojkom koja je njegova velika ljubav iz djetinstva Čeri Siborn, ali je otkrio kako mu nije uvijek sve u životu bilo bajno.

Kao dijete bio je, kaže nizak, imao je narandžastu kosu i nosio naočare. Uz sve to, mucao je i često je bio meta podsmijeha vršnjaka, ali muzičar ističe da smatra da su ga upravo te njegove različitosti dovele do uspjeha koji je postigao.

“Uvijek sam izgledao čudno, nikada nisam imao neke posebne sreće s djevojkama, jer sam im bio čudan. Ali onda bih uzeo gitaru i svi bi rekli ‘A to je onaj riđokosi s malom gitarom’ pa su me pamtili po tome”, rekao je pjevač kojem je muzika bila izlaz iz mnogih poteškoća kroz koje je prolazio kao dijete.

On sada ohrabruje djecu da je uredu biti drugačiji i izdvajati se.

“Nekada sam plakao pri dolasku kući iz škole. Mrzio sam odlaske u osnovnu školu. Stvari su se promijenile tek kada sam krenuo u srednju i počeo da sviram gitaru u bendu. Dobio sam samopouzdanje koje mi je trebalo i odjednom sam bio srećniji jer sam radio nešto u čemu sam bio veoma dobar”, rekao je Širan.

Dodao je i kako se pokušao da se bavi sportom, ali jednostavno nije bio dovoljno dobar.

Izvor: Cdm