Neša Galija otkriva kako je nastala pjesma “Kotor” i zašto je vezan za CG

Frontmen grupe Galija Nenad Milosavljević, otkrio je za magazin Glossy da je Crna Gora zemlja koja ima posebno mjesto u njegovom srcu. Upravo je u našoj zemlji napravio prve muzičke korake, i napisao jedan od najvećih hitova grupe čiji je frontmen preko tri decenije – “Kotor”. 

“Ideja da pjesmu posvetimo Kotoru je nastala poslije gotovo dvomjesečnog boravka u njemu. Istraživanje tog grada se nametnulo spontano. Saznanje je bilo još fascinantnije, pogotovo onaj dio koji se ticao ljudskih sudbina. Žene koje su strpljivo godinama čekale svoje mornare da se vrate sa krajnje neizvjesnog putovanja sa dalekih mora, ti strastveni, dugi, pogledi ka pučini prepuni ljubavi i odvažnosti, ne mogu a da ne zadive čovjeka. I ti hrabri pustolovi u dalekim vremenima, kada nije bilo lako biti pustolov, često se nikad nisu vraćali, osuđivajući svoje žene na vječno čekanje. To more različitih sudbina je knjiga bezbroj puta napisana, kao zavjet vječne ljubavi”, prisjeća se muzičar kojem je publika nadjenula nadimak Neša Galija.

Otkriva i kako je njegov život vezan za Crnu Goru.

“Sa roditeljima sam u detinjstvu ljetovao na crnogorskom primorju, pa sam kao srednjoškolac svakog ljeta dolazio u Šušanj i tu napravio svoje prve korake na gitari, pa sam imao kuma Mrvu u Nikšću koji je pod Ostrogom krstio moju ćerku Janu. Mogao bih do sjutra o tome. Da skratim, čitav moj život je na više načina vezan za Crnu Goru”.

Muzičar iz Niša, kazao je kako je ljetos u Herceg Novom imao jedan od najljepših nastupa u dugogodišnjoj karijeri.

“Bio je to moj solo nastup u intimnijem prostoru kod mojih prijatelja, a i pogodilo se da veći dio publike čine moji prijatelji, poznanici, ljudi koji su bili na ovaj ili onaj način dio mog života, veći dio njih bio i svjedok nastajanja nekih mojih pjesama… Naš ponovni susret i druženje evocirali su nama draga sjećanja, proživljene uspomene, stvarajući neminovno neku čudnu atmosferu protkanu jakim emocijama”, sjeća se Neša.

 

 

Izvor i foto: