Kolin Farel o propasti Aleksandra: Htio sam da idem okolo i izvinjavam se ljudima

Glumac Kolin Farel otvorio je dušu na “Pendulum samitu” u Dablinu na kojem je govorio o slavi, višegodišnjem problemu s alkoholom, lekcijama koje je naučio i jednom filmu od kojeg je “toliko očekivao”.

Imao je 28 godina kada je stao rame uz rame s Anđelinom Džoli u filmu “Aleksandar” koji je najavljivan kao epski spektakl, a dogodio se debakl.

                                                                               Foto: Cdm

“Film je užasno primljen kod publike. U jednom trenutku blokbaster, u sljedećem promašaj! Čitao sam sve članke o sebi, svi su bili negativni, postao sam opsjednut tolikom kritikom. Cijelog života sam bio pozitivan i riješio sam da prestanem da čitam o tome. “Aleksandar” je ogroman film i veoma značajan, jer nekolicina nas momaka iz Irske je dobilo priliku da ode u Holivud i onda – nije uspjelo! Bio je to nevjerovatan neuspjeh. Sjećam se da sam rekao – ako ovo ne uspije nadrljao sam, sve sam uložio u to”.

Naravno, film je propao, a Kolin…

“Otišao sam na odmor na planinu samo kako bih po cijeli dan mogao da nosim masku preko lica kako me ne bi prepoznali i uhapsili zbog filma. Ali, to je lekcija koja mi je bila potrebna. Da se naučim da budem skroman. Osjetio sam se kao da sam iznevjerio sve koje poznajem. Mjesecima poslije filma sam imao potrebu da idem unaokolo i izvinjavam se”.

Izvor: Cdm