Naomi otrkrila kako je nastao njen legendarni hod (video)

Britanski supermodel Naomi Kembel, otkrila je kako je njena majka Valeri Moris odgovorna za njen prepoznatljiv hod po pisti. 

Valeri je bila plesačica, a Naomi je u njoj vidjela svoj uzor.

U Jutjub videu, pod naslovom „Moj odnos sa mojom majkom“, Naomi govori o tome šta znači rasti kao supermodel.

„Vrlo sam ponosna na svoju majku. Moje biće, činjenica da sada sjedim ovdje je zahvaljujući mojoj mami”, rekla je “crna pantera”, a njena majka se nadovezala:

„Bila je veoma odlučno dijete. I oduvijek je željela da se oblači sama. Pažljivo je birala boje, bila je veoma izbirljiva kada je riječ o garderobi. Ako joj se nešto nije svidjelo, jednostavno bi rekla “ne”. 

Važan trenutak je priča o modelu i kako se pojavio njen prepoznatljiv i impozantan hod. Na početku karijere, Naomi je pokušala da oponaša svog idola Iman, a mama je savjetovala: „Moraš pronaći svoj stil, svoj zaštitni znak, svoj stil! Samo pleši”.

“Tražili smo prave pokrete duže vrijeme, dok nije razvila svoj stil”, kaže Valeri.

“Talenat i uspjeh modela na modnoj pisti je direktno povezan sa hodom, ali morate da pronađete nešto što će vas razlikovati”.

Zanimljivo je da njen hod nije bio “monoton”, već se mijenjao od revije do revije.

“Moja majka me je naučila kako da hodam. Poenta je bila u tome što ja nisam znala kako da to uradim. Naučila me je kako da slušam ritam muzike i kako uopšte da hodam bez muzike, kao i da interpretiram odjeću koju nosim. Bila je to potraga za neophodnim karakterom u meni, i on se promijenio od dizajnera do dizajnera, zavisio je od odjeće u kojoj sam bila”, priča slavna Britanka.

 

Izvor: