Ne zna se datum nastavka dijaloga Kosova i Srbije

U Evropskoj uniji još uvijek nema konkretnog datuma nastavka dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije na tehničkom, niti političkom nivou, izjavila je portaprolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijančič.

"Nastavlja se rad na sastanku na tehničkom odnosno sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga, čiji bi datum trebalo da bude potvrđen", kazala je Kocijančič za Radio Slobodna Evropa.

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijelu dijaloga Avni Arifi je kazao da je srpska strana napustila sve aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje do sada postignutih sporazuma i da je kosovska strana spremna za nastavak dijaloga koji predstavnici Srbije odbijaju.

"Mi smo do sada tri puta pismeno zatražili da se odredi datum narednog sastanka i zatražili smo posebno ostvarivanje sporazuma o energetici, ali je to odbijeno sa srpske strane. Ostajemo u očekivanju sastanka kada oni budu spremni sa nastavak razgovora. Kosovo je inače, spremno za razgovore", kazao je Arifi.

Izvor:rtcg