Izvinjenje Vučiću zbog rasporeda sjedjenja

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini uputio je izvinjenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu. On je rekao da je ono što se desilo sa rasporedom sjedjenja u Parizu na ceremoniji povodom obilježavanja stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata za žaljenje.

"Sa Srbijom smo veoma bliski, Srbija je u Prvom svjetskom ratu izgubila skoro trećinu svog stanovništva, 62 odsto muškog stanovništva. Ne znam šta se dogoilo. Kažem da je to bila greška za žaljenje i molimo predsjednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“, rekao je Mondolini za Prvu televiziju.

Podsjećamo, na  ceremoniji u Parizu, povodom obilježavanja stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, mjesto iza ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio je predsjednik Kosova Hašim Tači. Tu odluku organizatora svečanosti mnogi komentarišu, neki je smatraju skandaloznom, a mediji pišu i o tome da je bitan "samo jedan abecedni red".

Raspored sjedenja komentarisao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da protokol na tom događaju svakako nije odnos snaga.

Izvor: RTCG