Sjutra dan žalosti u Hrvatskoj

Hrvatska odaje počast preminulom pjevaču Oliveru Dragojeviću, a odlukom vlade u utorak će državne zastave biti spuštene na pola koplja.

Vlada Hrvatske danas je, na inicijativu premijera Andreja Plenkovića donijela odluku da utorak, 31. jul, proglasi Danom nacionalne sućuti, koji će biti obilježen isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave.

U vladinom saopštenju za javnost navodi se da Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.

 

Posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića biće u utorak popodne na splitskoj Rivi odakle će katamaranom koji je obezbijedila vlada Hrvatske isploviti prema rodnoj Veloj Luci, na ostrvu Korčuli gdje će u srijedu biti i sahranjen.

Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević umro je u nedjelju u 71. godini u splitskoj bolnici pošto je izgubio bitku s teškom bolesti.

Iza njega su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, kao i brojni koncerti širom svijeta.

Izvor:beta