Dodik zove Putina u Banjaluku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje u Sankt Peterburg na ekonomski forumkoji se održava pod pokroviteljstvom predsednika Rusije.

„Alo!“ saznaje da će Dodik tokom susreta pozvati Vladimira Putina da dođe u Banjaluku ovog ljeta, kada počne izgradnja rusko-srpskog kulturnog centra.

“Drago mi je što ću imati priliku da sa predsjednikom Vladimirom Putinom razgovaram o važnim pitanjima, uključujući političku situaciju ovde u Republici Srpskoj i BiH, ali i mogućim kretanjima u budućnosti”, istakao je Dodik u izjavi za „Alo!“ novine.

Komentarišući navodne zahtjeve zapadnih sila upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se Srbija distancira od Republike Srpske, Dodik je rekao:“Ne znam da je to neko tražio, ali takve zahtjeve svakako odbacujem. Inače, poruke predsjednika Vučića su veoma jasne. One se zasnivaju na tome da se poštuje Dejtonski sporazum, teritorijalni integritet i da se voli Republika Srpska, koja je legalna i legitimna i sastavni dio BiH. Srbima ne treba granica na Drini, a odnosi između Srbije i Republike Srpske bolji su nego ikada do sada, kao i moji lični odnosi sa predsednikom Vučićem”.

Izvor: Nezavisne novine