Bez pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Četiri mjeseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.

"Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen", rekla je Božovićeva agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svjedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo."Nemam šta da kažem, četiri mjeseca su prošla, a pomaka nema", rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto.

Po njenim riječima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute.

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Sjevernoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića.

Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podnijeti na sjednici Skupštine grada, rekla je ona.Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.

Izvor:beta