Grabar Kitarović ponovo zaoštrila retoriku prema Plenkoviću

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo je zaoštrila retoriku prema premijeru Andreju Plenkoviću i vladi.

 

Ona je retoriku zaoštrila porukom da su njene mjere za demografiju spremne i da će ih, kako je rekla, ako treba sama predstaviti.

Na taj način je, naime, Kitarović odgovorila Plenkoviću, koji je na njene kritike vlade da ne čini ništa po pitanju demografije, rekao da "iskoristi sve mjere koje su njoj na raspolaganju".

Poručivši da neće sve ostati samo mrtvo slovo na papiru, Kitarović je navela da je posjetama županijama i povremenim izmještanjem svog kabineta, puno naučila o stanju na terenu.

"Naučili smo koja je problematika, koje su pozitivne mjere koje se preduzimaju, ali i kako bismo doveli do veće stope nataliteta. Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova. Mjere su spremne, dogovorićemo se o njihovom predstavljanju.

Ja bih voljela da to bude u sinergiji s vladom, a ako ne bude, onda ću ih predstaviti sama”, rekla je predsjednica novinarima, prenijeli su hrvatski mediji.

Ovo je praktično samo još jedan u nizu napada Grabar Kitarović na vladu i premijera Plenkovića, prvenstveno zbog iseljavanja i negativne demografske slike.

Izvor:beta