Marko Đurić sjutra ponovo na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće sjutra ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

Da će Đurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vijest je potvrđena i u Prištini.

To je saopštilo i kosovsko ministarstvo poljnih poslova, a to je potvrdio i savjetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj.

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dvije sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila “politički spektakl”, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posjete, te uskraćivanjem dozvole Đuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavjesti o posjeti.

“Da, zahtjev za posjetu je odobren u duhu mira i razumjevanja povodom pravoslavnog uskrsnog praznika”, rekao je Ziberaj za Express.

Dodao je da Đurić, kao i svi drugi vjernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

 “Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici”, naveo je on za Express.

Izvor: CdM