Apostolova pozvala partije da glasaju za Sporazum

Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova, pozvala je sve parlamentarne partije na Kosovu da glasaju za Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

 Ona je Pobjedi kazala da je podrška Sorazumu u interesu svih na Kosovu. Kosovski parlament raspravljaće danas o tom zakonu, a dvotrećinska podrška i dalje je upitna, jer poslanici Srpske liste još nijesu odlučili da li će podržati nacrt zakona o razgraničenju.

 “EU je pozdravila zajedničku deklaraciju predsjednika Kosova i Crne Gore o demarkaciji kao značajan korak u pravcu bezviznog režima za Kosovo. S obzirom na raspravu u parlamentu o Sporazumu o demarkaciji, ohrabrujem sve parlamentarne grupe i pozivam ih da nađu konsenzus i glasaju za sporazum, u interesu svih na Kosovu”, rekla je Apostolova Pobjedi.

 Nakon što su albanske političke partije, osim Samoopredjeljenja i Srpske liste, postigle dogovor, ostale partije su najavile da će glasati za demarkaciju.  Vladajućoj koaliciji su potrebna još dva ili tri glasa kako bi imali dovoljan broj glasova za ratifikaciju Sporazuma.

izvor:MINA

Foto izvor: Novi magazin