O demarkaciji u četvrtak?

Vlada Kosova usvojila je izmjene Nacrta zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici između Kosova i Crne Gore i zatražila vanrednu sjednicu Skupštine za četvrtak.

Vladin kabinet je sa tri uzdržana glasa srpskih ministara usvojio izmjene u ovom nacrtu u skladu sa aneks-sporazumom potpisanim 16. februara između predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića kako bi se ponovo razmotrile korekcije u sektoru u pravcu Čakora i Kule.

Prethodno je Vlada povukla iz skupštinske procedure dosadašnji Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o državnoj granici između Kosova i Crne Gore.

“Postoji velika volja da se ta sjednica (Skupštine Kosova) održi što prije, bilo je zahtjeva i da se održi sjutra, ali zbog konsultacija koje su i dalje u toku između parlamentarnih grupa i poslanika, predlažem da to bude prekosjutra u 10 sati", kazao je kosovski premijer Ramuš Hardinaj.

On je izrazio nadu da će Skuština biti jedinstvena u ratifikaciji sporazuma koji je od izuzetnog značaja za građane Kosova.

Izvor:beta