"Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti"

Pripadnici policije Kosova koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića su srpske nacionalnosti, piše portal gazetaexpress. Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primijenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o D.M. i Ž.J.  Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podnijeti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donijela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

 Tužilac Njazi Redža u subotu je potvrdio da su dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena, a kako je rekao "bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao". Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Izvor: B92