Kosovo će u NATO uz podršku SAD i Evrope

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci, Bedžet Pacoli odgovorio je ministru inostranih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu da će se Kosovo učlaniti u NATO uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i Evrope i da je to izbor Kosova.

"Za mog ruskog kolegu Lavrova: Kosovo će postati članica NATO-a uz podršku SAD i Evrope. To je naša sudbina i naš izbor.

Niko, još manje Rusija ne može da nas ometa u tom strateškom cilju koji štiti naš region“, napisao je Pacoli je Tviteru.Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, u dijelu koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, kako bi "uvukle Kosovo u NATO" i tamo zadržale svoju vojnu bazu, prenijela je ruska agencija TASS.

"Ova zajednica nije teritorijalno kompaktna - postoji sjever, gdje su teritorije blizu jedna druge i postoje enklave, koje su takođe dio ove zajednice. Ova zajednica ima svoju zastavu, himnu i grb.

Sporazum je ostao na papiru četiri godine", rekao je Lavrov na 16. godišnjoj sjednici tink tenka iz Moskve "Klub za diskusiju Valdaj".

 

 

Izvor:beta