Veselji: Biće Specijalnog suda, iako je to nepravda

Predsjednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Specijalnog suda za OVK biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU.

Veselji je za KTV, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, kazao da se svi, "nezavisno od toga što je taj sud nepravda, spreme za suočavanje sa sudom". On je od svih političkih snaga na Kosovu zatražio da se ujedine i da se suoče sa tim procesom.

Prema njegovim riječima, zahtjev za održavanjem vanredne sjednice o ukidanju Specijalnog suda ostaće na dnevnom redu Predsjedništva kosovskog parlamenta do donošenja odluke i pozvao je članove Predsjedništva da prisustvuju sjednicama tog tijela.

Iako nije objasnio kako će se izjasniti poslanici njegove stranke koji su potpisali zahtjev za vanrednom sjednicom, Veselji je rekao da ce odluka poslanika njegove stranke biti u korist Kosova. 

Podsjeća se da je u srijedu američki ambasador na Kosovu Greg Delavi upozorio je da će se poslanici i politički lideri, koji budu podržavali ukidanje Specijalnog suda, suočiti sa "specificnim i oštrim posljedicama".

 

Izvor:AntenaM