Počela druga faza istrage ubistva Ivanovića

Kosovska policija počela je drugu fazu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je danas zamjenik direktora kosovske policije za Sjevernu Mitrovicu, Besim Hoti.

On je prištinskim medijima kazao da je istraga ubistva Ivanovića "ušla u drugu fazu", odnosno da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mjestu zločina. Postoji velika vjerovatnoća da su “strani prsti” umiješani u ubistvo Olivera Ivanovića, kaže lider radikala Vojislav Šešelj i dodaje da postoji mogućnost da je to učinila i neka albanska organizacija, u okviru nastojanja da se ukine Specijalni sud za ratne zločine OVK.

Šešelj kaže da je pažljivo biran trenutak ubistva, da se sve desilo na početku kampanje za gradske izbore na kojima se mnogo toga prelama i da se tek očekuje strano miješanje.

“Ja sam ubijeđen da su stranci umiješani. Nemoguće da američke tajne službe nijesu znale što se sprema, jer to je profesionalno ubistvo tu je bila potrebna logistika. Ubica nije bježao u pravcu Srbije, već unutrašnjost Kosova”, rekao je Šešelj za Pink.

Izvor:cdm