Priština: Ako treba tražićemo pomoć FBI

Na sjednici kosovskog Savjeta za bezbjednost ocijenjeno je da se, ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvjetljenje slučaja ubistva Olivera Ivanovća, može zatražiti i profesionalna pomoć poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog FBI-a, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Savjet za bezbjednost, koji je sazvan na poziv premijera Ramuša Haradinaja, zaključio je da će nadležne institucije sprovesti intenzivnu istragu povodom ubistva Ivanovića i ocijenio situaciju na Kosovu kao "stabilnu i mirnu".

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" ubijen je u pucnjavi koja se dogodila juče ujutru oko 8.15 časova u Kosovskoj Mitrovici.  

U Ivanovića je ispaljeno šest metaka. Napadači još nijesu pronađeni, a kosovska policija ponudila je 10.000 eura  svakome ko dostavi informaciju o napadačima na Ivanovića.

U međuvremenu, policija je pronašla automobil "opel astra" zapaljen u blizini mjesta atentata, u Ulici vojvode Putnika. Prema riječima policije, vjeruje se da je povezan sa zločinom, odnosno da su ga ubice korsitile kao vozilo za bjektvo sa lica mjesta.

Izvor:AntenaM