Nevrijeme u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji

Nevrijeme u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji

Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju u nedjelju je pogodilo nevrijeme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povrijeđene.

Najteže posledice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gdje je padao grad veličine oraha, a ponegdje i veličine jajeta.

Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vjetar odnio krov s osnovne škole.  U Borovu Naselju dvije starije žene su lakše povrijeđene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, prenosi Index.hr.

Nevrijeme, praćeno kišom, vetrom i grmljavinom, pogodilo je sinoć pojedine krajeve Srbije. U Novom Sadu vjetar je lomio drveće, u Beogradu je padao jak pljusak, skoro cijela Loznica ostala je bez struje, a u Šapcu se srušio dio fasade zgrade, ali nema povrijeđenih, prenose mediji.

Mediji prenose da je u Novom Sadu padao grad veličine lješnika, a fotografije Novosađana na društvenim mrežama, pokazuju da se od jačine kiše skoro ništa nije vidjelo.  

Nevrijeme ja zahvatilo i Sloveniju, a najviše su pogođene dvije oblasti na istoku zemlje, Šatejrska i Pomurska, gdje je oko 12 hiljada domaćinstava ostalo bez struje.

U Ptuju je vjetar dostizao brzinu od preko 100 kilometara na sat. Gradonačelnica Ptuja Nuška Gajšek je na Fejsbuku objavila da su posledice nevremena užasavajuće i da su angažovani svi raspoloživi vatrogasci.

 

 

Izvor:MINA