"Moguće odgađanje samita u Parizu"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je  da postoji mogućnost odgađanja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može se desiti da će se odgoditi", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome.Haradinaj je objavio da je oslobodio dužnosti dosadašnjeg ministra inovacija i preduzetništva Kosova Besima Bećaja pošto je podnio ostavku na tu funkciju.

Podvukao je da je to dio sprovođenja odluke predsjednika Demokratske partije Kosova (DPK) da se sa svih zvaničnih položaja uklone svi članove stranke koji imaju optužnice da su umiješani u korupciju i nepotizam.

Bećaj je u predmetu "Pronto" zajedno sa još 11 drugih optužen da je izvršio krivično djelo "ugrožavanja ravnopravnog statusa državljana i stanovnika Kosova".

Izvor:beta