Vučić: Podržavam Srbe da uđu u vladu Kosova, Haradinaj zločinac

13 9 vucic kosovoPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da su "Kosovo i Metohija suština političke sadašnjosti i budućnosti Srbije.

" Osim toga, Vučić je naveo i da podržava Srpsku listu u tome što su ušli u kosovsku vladu predvođenu Ramušem Haradinajem, navodeći da je Srpska lista poslije izbora imala tri opcije.

“Prvu, da podrže novu vladu svježih snaga Aljbina Kurtija i Pokreta za Samoopredjeljenje kojima je cilj ujedinjenje Kosova i Albanije u Veliku Albaniju. Drugu, da Srpska lista ne podrži nikoga. Treća opcija je bila da podrže Vladu Haradinaja”, rekao je Vučić i dodao je Ramuš Haradinaj zločinac i da “ništa o njemu ne mislimo dobro”.

Vučić je naveo da je Srbija po pitanju Kosova do sada samo govorila ono što ne želi, kao što je da prizna nezavisnost, a da politiku nije imala.

"Od oktobra počinje nova faza dijaloga, neophodno je insitutcionalizovati ga i obaviti veoma široke konsultacije. Taj dijalog bi trebalo da bude na više nivoa, kroz koncentrične krugove, ozbiljan, odgovoran, da imamo jasne ciljeve, inkluzivan i tolerantan", rekao je Vučić.

Izvor:AntenaM