Injac: Konstituenti vlasti da nađu kompromis

Ministarka odbrane Olivera Injac pozvala je konstituente vlasti da nađu kompromis i da se dogovore o važnim pitanjima bez kojih se, kako je kazala, neki procesi ne mogu sprovesti.

Ona je, u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, poručila građanima da Vlada radi na reformama kako bi donijela blagostanje Crnoj Gori.Injac je kazala da je potrebno vrijeme da se za određene stvari dobiju rezultati.

„Molim konstituente vlasti da nađu kompromise, da se dogovore o važnim pitanjima kao što su Tužilački savjet, imenovanja, jačanje pravosudnog i tužilačkog sistema... Bez toga ne vidim da ćemo neke procese moći da sprovodimo", navela je Injac.

Na pitanje da li podržava rekonstrukciju Vlade, ona je odgovorila da ne može govoriti o rekonstrukciji kada u to nije uključena, ali da je sigurna da mora postojati dijalog.

"Razmišljam o političkoj situaciji u Crnoj Gori kao intelektualac. Fali ovdje mnogo dijaloga i tolerancije. Imate naglašenu retoriku, tenzije, političke interese”, rekla je Injac, prenosi Portal Vijesti.

Ona je kazala da bezbjednosno stanje u Crnoj Gori nije alarmantno.Injac je rekla da je porast nacionalizma i radikalnih stavova zabrinjavajući i da su neophodni kompromisi.

Izvor:mina