Dragan Nikolić na prijemu za pozorišnu akademiju pjevao legendarni hit

Jedan od najvećih i najpopularnijih glumaca na prostoru bivše Jugoslavije svakako je bio Dragan Nikolić (1943-2016). Gluma ga je interesovala od malih nogu, a mi ćemo se prisjetiti kako je svojevremeno polagao prijemni za pozorišnu akademiju.

Čuveni glumac je pripremio je monolog Toma iz "Staklene menadžerije" Tenesi Vilijamsa, a polagao je pred profesorkom Ognjenkom Milićević.

Takođe, pjevao je i jedan legendarni hit. U pitanju je pjesma italijanskog pjevača Adrijana Ćelentana "24.000 baci" ("24.000 poljubaca").

"To istorijsko pevanje na Akademiji na prijemnom i kasnije i na filmu je sudbinski vezano za mene i ima neke simbolike. Postojala je ogromna želja da uspem na prijemnom. Ništa me u tome tada nije moglo sprečiti", govorio je Dragan Nikolić.

"Pošto sam ušao u najuži izbor nije bilo dileme, odlučio sam: šta god da me pitaju, reći ću im da znam, da sve znam, nema šta ne znam. I profesorka me je pitala da li znam da pevam. Naravno da znam, odgovorio sam. Skočio sam na jedan sto i kao sa nekom zamišljenom gitarom u rukama počeo da se derem kao sivonja", pričao je Nikolić i dodao:

"Osetio sam da je žena bila u šoku, kao i njen tadašnji asistent Vlasta Radovanović. Urlao sam iz sveg grla "24.000 poljubaca"Adrijana Ćelentana, možete misliti, sa pomanjkanjem sluha, pevati na italijanskom jeziku, bila je to prava hrabrost. Odlučili su da me prime. Tolika doza bezobrazluka i upornosti, taj će verovatno smeti da se bavi ovim poslom, od njega će nešto biti. I uspeo sam", zaključio je glumac.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić