Uručeni paketi hrane i sredstava za higijenu za oko 40 korisnika programa “Pomoć u kući”

Zaposleni i volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje danas su sa gerontodomaćicama obišli i uručili humanitarnu pomoć za 37 korisnika programa Pomoć u kući odraslom i starom licu sa invaliditetom.

"Stariji sugrađani prepoznati su kao jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, pa s tim u vezi Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa lokalnom samoupravom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad i ostalim partnerima čini dodatne napore da ih zaštiti. Briga o starijim osobama spada u prioritetne oblasti našeg djelovanja, pa tako mora da ostane i u danima koji su pred nama. Današnja pomoć uručena je kako na gradskom tako i na seoskom produčju naše opštine i predstavlja nastavak mjera koje preduzimamo da nastarija populacija  ima  potrebnu pažnju, i lakše  prebrodi sve ono sa čim se susreće tokom ovih dana borbe protiv virusa Covid 19. Ovo je ujedno i prilika da zahvalim gerontodomaćicama koje svakodnevno obilaze starije korisnike i koje su proteklih dana pokazale hrabrost, humanost, solidarnost i bile od velike pomoći starijim sugrađanima", istakao je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

On je podsjetio da će Crveni krst i lokalna samouprava i u narednom periodu u okviru brojnih projekata i aktivnosti nastaviti da pruža podršku starijim sugrađanima, sa posebnim akcentom na one koji žive u udaljenim područjima.

Današnja humanitarna pomoć sastojala se od paketa hrane i higijenskih potrepština, a obezbijeđena je uz pomoć Crvenog krsta Crne Gore i američke humanitarne organizacije LDS Cherities.

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta