O nama

Prvo zvanično emitovanja programa Radija Bijelo Polje bilo je 8. decembra, 1990. godine nakon što je Skupština opštine Bijelo Polje osnovala Javnu ustanovu Informativni centar Bijelo Polje spojivši radio sa Bjelopoljskim novinama u jednu kuću. Od tada je radio prošao kroz nekoliko faza transformacije. Nakon usvajanja seta medijskih zakona u Crnoj Gori radio je 2004. godine postao Lokalni javni radio-difuzni servis. Tada je izabran Savjet od pet članova i Upravni odbor sa tri člana, a za direktora je izabrana Zagorka Rabrenović. Izmjenama zakonske regulative u oblasti medija 2010. godine dolazi do novih promjena nakon čega 2011. radio postaje Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje. Izabran je savjet od pet članova koga čine dr Rajko Stevović predsjednik i članovi Nebojša Knežević, Nejra Mekić, mr Uroš Vukićević i Lejla Džanković. Za direktora je u februaru 2012. godine izabran mr Dragić Rabrenović.

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje je najveća medijska kuća u Bijelom Polju sa 15 zaposlenih koju karakteriše informativni, edukativni, zabavni i muzički program. Radio Bijelo Polje slušaocima obezbjeđuje provjerene i pravovremene informacije, koje se plasiraju na objektivan i profesionalan način. U informativnom programu važno mjesto zauzimaju vijesti, kraće informativne emisije, dnevnik, kao i emisije sa gostima u studiju. Prioritet su dešavanja u našem gradu, zatim događaji u Crnoj Gori, a nakon toga vijesti iz regiona i svijeta. Brojne manifestacije i događaje u Bijelom Polju radio prenosi direktno ili izvještava sa lica mjesta, tako da su uvijek slušaoci našeg radija prvi informisani. Značajno mjesto zauzimaju i emisije edukativnog karaktera, kulturne, sportske, kontakt emisije i brojne nagradne emisije. Muzički program je planiran na osnovu istraživanja javnog mnjenja u Bijelom Polju.
Program za područje Bijelog Polja i okolnih opština se emituje na frekvencijama 101,1 i 105,8 MHz i to 24 časa dnevno. Radnim danima od 7:00 do 21:00, a subotom i nedjeljom od 7:00 do 19:00 se emituje govorni program, nakon čega se emituje muzički noćni program.

Povodom 15 godina postojanja 8. decembra, 2005. godine Radio Bijelo Polje je pokrenuo internet sajt www.radiobijelopolje.com koji danas funkcioniše kao news magizin posvećen prije svega dešavanjima u našem gradu. Na ovom multimedijalnom sajtu se svakodnevno obajavljuju informacije koje se emituju putem radio-talasa koje se u tektualnoj formi uz fotografije objavljuju u cijelom svijetu i istovremno čuvaju u arhivi.

Program Radija Bijelo Polje se od 14. februara 2008. godine može slušati i putem Interneta.