Mali stan učinite oazom komfora uz samo par trikova

Mali stan možete učiniti veoma komfornim samo ako slijedite par jednostavnih trikova.

Dnevni boravak

Prednost niskog namještaja je to što dnevnu sobu čini ušuškanom. Ljubitelji ovakvih ugaonih garnitura i kauča tvrde da je uživanje u gledanju omiljenih serija na njima mnogo veće nego na namještaju standardne visine. U otvorenom prostoru, gdje su kuhinjski i dnevni boravak jedna cjelina, razdvojenost trpezarijskog od dijela za sjedenje možete postići tepisima.

Trpezarija

Zapadnjaci nisu navikli da jedu sjedeći na jastucima, ali ako ste ljubitelj istočnjačkih kultura, unesite njihov duh objedovanja u trpezariju. Umjesto klasičnog stola poslužiće vam nekoliko stočića za kafu, a za sjedenje rasporedite jastuke ili deblje prostirke od bambusa.

Spavaća soba

Nizak namještaj je sve popularniji u spavaćoj sobi jer “poziva” na odmaranje i opuštanje. Odličan je izbor za male sobe jer ih čini prostranijim. Umjesto klasičnog noćnog stočića, možete staviti poslužavnik i na njemu ređati knjige i neophodne sitnice ili pronađite retro hoklicu za šik efekat.

Dječja soba

Mališani svakako obožavaju da se igraju na podu, pa ih obradujte i napravite oazu na parketu. Pomoći će vam jastučići u obliku životinja i šareni tepih.

Izvor: Cdm