Ljepljiva traka može olakšati život

Srebrna, široka i vrlo čvrsta ljepljiva traka kakva se najčešće koristi kod lijepljenja ambalaže zapravo ima nevjerojatno široku paletu korišćenja. Ako još niste, nabavite i vi svoju rolnu i osim za lijepljenje predmeta i kutija upotrijebite je na još pet nevjerovatnih načina.

Protiv bradavica

Vjerovali ili ne, samoljepljive trake uspješno odstranjuju bradavice, a tajna se krije u snažnom ljepilu. Izrežite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje. Postupak ponavljajte svaki ili svaki drugi dan. Šesti dan odstranite mrtve ćelije (pomoću turpije za nokte ili kamena za pete) te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

Protiv nastajanja bolnih žuljeva

Kupili ste novu obuću i već nakon kratkog nošenja osjećate da će vam vrlo brzo nažuljati kožu? Ne morate trpjeti bol i čekati da se iziritirano mjesto pretvori u žulj, već posegnite za ljepljivom trakom.

Komadić trake zalijepite na nažuljano mjesto, ali bez nabora. Ako se koža već oštetila i pretvorila u žulj, na sredinu ljepljive trake zalijepite komadić vate ili papira te zalijepite preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći da nosite bez problema.

Protiv insekata

Dosadni komarci, muve, moljci i noćni letači koji kruže po našem domu postaće prošlost uz pomoć ovog trika. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini, tako da spoljna strana ostane ljepljiva, pa zalijepite na donju stranu police ili na zid.

Samoljepljiva traka će se pretvoriti u vrlo učinkovitu zamku za insekte. Za kuhinjske moljce komadić trake presavijte u valjak (kao kada lijepite postere na zid) pa ga zalijepite na unutrašnju stranu vrata od ormarića.

Protiv klizavih cipela i papuča

Kupili ste nove cipele (posebno štikle) koje se jako klizaju ili možda imate nove papuče u kojima se klizate po kućnom podu? Problem će biti riješen u dva poteza.

Otkinite komad ljepljive trake i jednostavno ga zalijepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je ljepljiva traka napravljena spriječiće klizanje i vaš hod pretvoriti u gracioznu šetnju. Što se kućnih papuča tiče, ovaj trik je posebno koristan za djecu.

Za čišćenje dlačica

Dlačice na odjeći ili namještaju više nisu vaš problem, barem dok pored sebe imate ljepljivu traku. Odrežite komad trake i ljepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlačice ostaće zalijepljene na traci, a vaša odjeća i namještaj uredan i čist.

Izvor: