Mirisnim svijećama do magije u vašem domu

U trenu će unijeti romantiku u prostor, i uz ne mnogo novca učiniti da dom izgleda magično. One su za svaki dan, ali i za specijalne prilike, a ovo pretpraznično doba je idealno da svijeće, taj čarobni dekorativni detalj, oplemene svačiji dom.

Potcijenjene kad je u pitanju uređenje enterijera, idealan su saveznik u dekorisanju doma. Kreiraju opuštajuću, toplu, ali i romantičnu atmosferu, a sjajno se uklapaju u svaku prostoriju.

Nekoliko svijeća na kuhinjskom pultu učiniće da kuhinja dobije prefinjenu notu. Podrazumijevaju se na trpezarijskom stolu, a odlične su i u hodniku. Poređajte nekoliko svijeća na stočić ili policu u hodniku i sačekaće vas lijepa slika kad uđete u kuću.

Ako biste morali da izaberete samo jedan detalj koji će od vašeg kupatila da napravi oazu, to su svijeće. Grupišite ih u uglu ili za posebne ugođaje i na kadi.

U spavaćoj sobi, čak i kad je moderna, unijeće dašak starih vremena. U dnevnoj sobi možete da ih stavitr na zidne police, što će posebno biti efektno ako je naspram svijeća ogledalo. Odlične su za dekorisanje stočića za kafu na kom se sjajno slažu uz vazu za cvijeće i knjigu. Ako imate kamin koji ne koristite, poređajte svijeće različitih veličina po dnu i uživajte u romantičnom ugođaju.

Foto:CdM

U posebnim prilikama svijeće stavite u srebrne ili kristalne držače, a za svakodnevne budite kreativni i napravite sami svjećnjak. Uzmite neobičnu teglu ili čašu otpornu na toplotu, sa spoljne strane možete da zalijepite fotografije prijatelja ili rodbine što će biti lijepo iznenađenje ako pravite večeru za drage ljude.

Oprezno sa mirisnim svjećama, kombinujte arome koje idu zajedno, na primjer jabuku i cimet. Za večere je, ipak, najbolje da upalite svijeće bez mirisa.

Hit su i plutajuće svijeće jer spoj vode i plamena čini da prostor djeluje nestvarno. Za sofisticiran izgled birajte svijeće u bijeloj, bež i drugim neutralnim i krem nijansama, dok su za romantiku nezaobilazne crvene svijeće. Za poseban ugođaj, po vodi možete posuti i latice cvijeća.

Savjet plus: Bezbjednost je ipak na prvom mjestu. Nikad nemojte svijeće ostavljati blizu tkanina, zavjesa i tepiha. Najbolje je da ih postavite na površinu koja je otporna na vrelinu, ali ni tada, svijeće ne ostavljajte u prostoriji bez nadzora.

Izvor:CdM