Najnoviji trend u šminkanju, makeup no makeup izgled

Nakon dužeg vremena dominacije konturisanja, smokey eye efekta i jako iscrtanih obrva, prirodan izgled se vraća na scenu.

Na proteklim nedjeljama mode u Njujorku i Parizu, manekenke su šetale pistama potpuno prirodnog izgleda, kao da na sebi nemaju ni trunku šminke.

Međutim, postići taj prirodni efekat koji su profesionalni šminkeri nazvali makeup no makeup look uopšte nije lako. Možda je čudno što se sada svi trude da nanesu šminku tako da izgleda kao da je nema na licu, ali bilo je i daleko gorih trendova. Makeup no makeup trend prkosi svemu onome što smo navikli da viđamo na postovima Instagram influenserki, što znači, od šminke se koristi minimum minimuma, a ključ je u koracima po kojim se šminka nanosi.

Čišćenje lica

Prvi korak za postizanje prirodnog izgleda je čišćenje lica. Potrebno je koristiti nježno sredstvo za čišćenje kako bi se izbjegla pojava crvenila na licu.

Hidrantna krema

Kako bi lice izgledalo zdravo i svježe, potrebno je nanijeti malu količinu lagane hidrantne kreme na lice. Ukoliko se pretjera sa količinom, lice će dobiti onaj masni sjaj koji svaka djevojka želi da izbjegne. Ova krema biće savršena priprema za dalje korake.

Tečni puder

Za one srećnice koje imaju savršen ten, hidrantna BB ili CC krema biće sasvim dovoljna. Međutim, većina dama mora nanijeti tečni puder koji ne odudara od tena, kako bi prekrilo nedostatke. Za prirodni izgled važno je da se sa tečnim puderom ne pretjera, kao i da se dobro izblenduje kako bi izgledalo da na licu nema apsolutno trunke šminke. Linija na vratu koja otkriva razliku između prirodnog tena i tečnog pudera nikako ne dolazi u obzir.

Korektor

Naravno, ništa bez korektora! Crni podočnjaci nikako ne smiju biti dio makeup no makeup izgleda, pa je korektor neophodan da ih pokrije, kao i ostale sitne nedostatke koji su promakli tečnom puderu.

Puder u kamenu

Sjaj koji se neminovno pojavljuje na licu djevojaka sa masnom i mješovitom kožom, pokriva se puderom u kamenu. Ovaj puder apsorbuje višak sebuma, a najbolji efekat se postiže ako se nanese velikom četkom. Takođe, da bi makeup no makeup look bio potpun, treba izbjegavati toliko hvaljeni i popularni bronzer.

Rumenilo

Nježno-roze rumenilo najbliže je prirodnom tenu, a kako ne bi izgledalo napadno, nanosi se na obraze po ličnom nahođenju – baš tamo gdje se prirodno lice zacrveni. Kako bi se izbjegla ona očigledna linija koja nastaje od rumenila, potrebno je dobro izblendovati rumenilo.

Oči

Prirodni izgled ne zahtijeva sjenke za oči – dovoljno je samo da su trepavice blago definisane maskarom. Mnogo djevojaka stavlja nekoliko slojeva maskare kako bi postigle efekat vještačkih trepavica, međutim, u ovom slučaju ovu praksu treba izbjegavati. Dva sloja su više nego dovoljna. Takođe, plavuše bi trebalo da se drže braon maskare koja je približnija prirodnoj boji trepavica.

Obrve

Makeup no makeup look može biti ili krunisan, ili potpuno uništen obrvama. Ako su suviše istaknute, dobiće se baš onaj neprirodni utisak koji ovaj trend želi da izbjegne. Zbog toga, oprezno sa olovkom za obrve. Mrvica je dovoljna da popuni praznine i da ih blago istakne.

Izvor:CdM