Ove stvari možda imate u kući, a ne znate da donose nesreću: Riješite ih se ODMAH

Prema feng šui, postoje izvjesni predmeti u kući koji privlače lošu sreću, da ne kažemo nesreću.

Stolica za ljuljanje

Kada zamislite staru stolicu koja se ljulja sama od sebe jer ju je promaja ili vjetar malo pomjerio, sigurno vas prođe jeza. Nije ni čudo onda što oni koji vjeruju u feng šui preporučuju da vaše stolice stoje čvrsto na podu. Prema starom irskom vjerovanju, stolica za ljuljanje koja se ljulja sama od sebe je poziv za zle sile da sjednu. Ukoliko se stolica ljulja sama od sebe onda je to loš znak koji kazuje da su zle sile uveliko već prisutne.

Zelena boja na zidovima

Ovo vjerovanje zapravo ima jaku pozadinu u prošlosti. Tokom 18. vijeka, sintetička zelena boja dobijala se uz novootkrivenu mješavinu nazvanu hidrogen arsenik. Zidovi ofarbani ovom bojom otpuštali su otrovni gas i tako su se neki radnici u fabrikama razboljeli od izlaganja ovom gasu. Tek se 1822. konačno progovorilo o tome u javnosti, a neki od dekoratera domova i dan danas ovu boju smatraju baksuznom.

Polomljeni ili satovi koji ne rade

Feng šui tradicija u potpunosti je protiv zadržavanja pokvarenih stvari u kući. Takvim stvarima nije mjesto u vašem životu. Feng šui preporučuje da uređaji koji pokazuju vrijeme treba uvijek da budu u ispravnom stanju, jer u suprotnom rizikujete da se zarobite u mjestu umjesto da napredujete u životu. Zaustavljeni sat ili onaj koji često staje, signalizira skoru smrt u kući ili porodici.

Kaktus

Feng šuji kaže da su biljke koje imaju bodlje ili oštre djelove magnet za loše vibracije. One mogu da donesu tenzijku u vaš život i vezu.

Nenamješten krevet

To što vaš krevet nije namješten ili ste prekinuti dok ste ga namještali, izazvaće poremećaj u vašem spavanju i osudi vas na besanu noć. Pokušajte da vas ništa ne ometa dok namještate vaš krevet .

Otvoren kišobran

Upozorenje na otvaranje kišobrana u kući datira još od starih Egipćana. U stara vremena, donošenje bilo kod predmeta koji služi da nas zaštiti od neke vremenske neprilike u kuću značilo je nepoštovanje duhovima čuvarima koji bdiju nad nama u kući i štite nas od nesreća. Ako unesete otvoren kišobran, šaljete im poruku da je njihova zaštita loša ili da vam nije potrebna.

Uvenule i osušene biljke

Ako želite lijep dom pun pozitivne enegrije onda ne držite ništa osušeno u kući. Ukoliko imate mrtve biljke u kući onda stvarate lošu energiju i izazivate nesreću.

Preparirane životinje

Ako uvenule biljke donose nesreću, možete da se kladite da to isto donose i preparirane mrtve životinje. Izbjegavajte čak i slike koje prikazuju uništenje i ubijanje.

Stari kalendari

Zadržavanjem starih kalendara u kući tjerate sreću od vas, kao što to radite i sa pokvarenim satom. Feng šui nalaže da se predmeti koji služe za mjerenje vremena pravilno koriste.

 Izvor:Kolektiv.me