Komadi odjeće koje će nižim curama izdužiti figuru

Ako ovo čitate, sigurno ste i vi jedna od devojaka koja spada u kategoriju +/-160 centimetara i želite neki centimetar više.

Naravno, ne možemo svi biti visoki, ali odlična stvar je što pravilnim izborom odjeće i modnih dodataka možete vizuelno produžiti svoju figuru.

Kako bi to postigli, u nastavku donosimo nekoliko komada koje je poželjno imati u ormaru :

Pantalone širokih nogavica

Ovaj model pantalona idealan je za niske djevojke iz vrlo jednostavnog razloga – savršeno krije potpetice koje su neizostavne u njihovim autfitima. Za maksimalan efekat posegnite za modelima visokog struka koji će dodatno izdužiti vaše noge i u trenu ćete izgledati više.

Obuća s platformom ili potpeticama

Kad je obuća u pitanju, jasno je da niskim djevojkama treba malo “pojačanje” u smislu potpetica ili platforme. To je zasigurno najjednostavniji i najdjelotvorniji način za dodavanje nekoliko centimetara visini.

Farmerice visokog struka

Farmerice su bezvremenski modni klasik bez kojega ne možemo da zamislite svoju garderobu, a visoki struk je najbolji način za postizanje dugih nogu o kojima mnoge djevojke samo maštaju. Pa, kad spojite to dvoje dobićete neizostavni modni komad koji bi svaka niska djevojka trebalo da ima u svom ormaru. Ustvari, nekoliko njih!

Kratki kaput

Predimenzionirani dugački kaputi zaista mogu biti vrlo prijatni za nošenje, ali činjenica je da ne idu u korist vašoj visini. Zato pri odabiru kaputa birajte kraće modele i svakako izbjegavajte one koji padaju s ramena. Ti kaputi dodatno će skratiti vaše ruke i delovaćete niže nego što zaista jeste.

Košulja s “V” izrezom

“V” izrez je uz visoki struk najbolji modni saveznik niskim djevojkama jer otvara vrat i tako vizualno izdužuje figuru. Osim što će vas izdužiti, odlično će se uklopiti uz druge odjevne komade i vašem autfitu dodati dozu elegancije.

Midi haljina stegnuta u struku

Većina ljudi zna dobro poznatu stilsku formulu – niske djevojke i maksi haljine ne funkcionišu zajedno. Nažalost, to je istina. Ali, s druge strane, midi haljine odličan su izbor za niske djevojke, posebno ako su stegnute u struku. Taj detalj vizuelno će izdužiti vaše noge. I naravno, ne zaboravite na “V” izrez!

Izvor:CdM