Talentovana Mia kroz slikarstvo i književnost ispoljava emocije (video)

Mlada i talentovana Mia Raičević, učenica je prvog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, i veliki zaljubljenik u umjetnost i slikarstvo. U emisiji ,,Kreativci”, Radija Bijelo Polje, Mia je kazala da crtanje za nju predstavlja slobodu.

,,Crtam prijateljima, dragim osobama i prolaznicima. Neke portrete crtam za veoma kratko vrijeme, dok za neke izdvojim i do 20 sati rada. Crtam sa ljubavlju, i više volim ,,brze” radove jer ih odmah podijelim sa prijateljima i dragim osobama. Srećna sam jer za kratko vrijeme uradim nešto dobro, a još više sam ponosna na portrete kojima posvetim dosta pažnje”, navela je Raičević.

Ističe da su komentari na njene radove uvijek pozitivni.

Pored toga što crta, Mia lijepo i piše. Pisanje je veliki dio privatnosti ove mlade sugrađanke, a svoje radove nikada nije predstavila na nekom takmičenju.

,,To je nešto u čemu uživam, i ja svoje emocije ispoljavam kroz crtanje i pisanje i smatram da je to moja privatnost, dio mene. Najviše pišem o životnim situacijama, jer inspiracija je svuda oko nas, priroda se konstantno mijenja, i to je lijepo. Samo na putu od kuće do škole sretnem ljude sa raznim izrazima lica, i nikada ne možemo pretpostaviti šta se dešava u njihovim životima, tako da takve situacije prenesem na papir”, navela je Raičević u emisiji ,,Kreativci”.

Podsjetimo, Mia je autorka crteža za naslovnicu knjige ,,Putevima Ilira“ objavljene u okviru Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, koji organizuje Lokalni javi emiter Radio Bijelo Polje.

U slobodno vrijeme bavi se atletikom.

Mia je savjetovala mlade da budu dobri ljudi, iskreni i uvijek imaju svoje ,,Ja”.

 

Repriza emisije ,,Kreativci" biće emitovana večeras od 20:15. 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Prt/scr

Audio obrada: Sanida Kajević

Video obrada: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE